Een minder vaak besproken onderwerp en tegelijkertijd wel een vraag die ik regelmatiger tegen kom in mijn DM op Instagram:
Hoe kom ik aan? Aankomen in gewicht, en vooral aankomen in spiermassa.

In principe werkt het hetzelfde als wanneer je gewicht wilt verliezen alleen dan andersom. Bij gewicht verliezen is het allerbelangrijkste dat je minder calorieën binnen krijgt dan dat je verbrandt. Wanneer je juist wilt aankomen is het super simpel. Meer calorieën binnen krijgen dan dat je gedurende de dag verbrandt. Toch is het minder gemakkelijk als dat het klinkt. Het gaat natuurlijk wel of een gezonde levensstijl en het opbouwen van spiermassa. Dus je kunt niet zomaar alles eten.

Doelen stellen
Belangrijk is dat je precies weet wat je wilt. Waar wil je naar toe? Wat is nu eigenlijk je doel? Wanneer je de juiste doelen stelt en de juiste mindset ontwikkeld voordat je begint is het doel al zoveel meer binnen handbereik. Stel jezelf ten eerste de vraag hoe wil ik mijzelf voelen? Wat is de echte reden achter de doelen die ik gesteld heb.

In alle productontwikkelingen die MKBM in de afgelopen jaren heeft gedaan is het voor mij altijd het uitgangspunt geweest dat de producten bedoeld zijn op een fitte en gezonde levensstijl te kunnen opbouwen. En of dat nu betekent gewicht verliezen, jezelf fitter willen voelen of spiermassa of gewicht aankomen komt op de 2e plaats.

Juist eetpatroon
Belangrijk wanneer je gewicht wilt aankomen is dat je zorgt voor een juist eetpatroon. In de Killerbodyboeken leer ik je de juiste berekeningen te doen om ervoor te zorgen dat je het juiste calorie gehalte + de juiste macro’s kunt berekenen. Daarnaast vind je in Killerbody2 100 recepten die goed aansluiten bij jouw caloriebehoefte. De recepten zijn voor alle maaltijden van de dag. Dus ontbijt opties, lunch, diner en de energierijke tussendoortjes. Gezonde calorie en energie rijke snacks zijn super belangrijk wanneer het gaat om gewichtstoename. Als voorbeeld kan ik daar zeker de nieuwe Killerbodyfood Proteïne-repen, de MKBM Proteïne shakes en de MKBM Pancakes voor benoemen.

Een goed voedingsschema met veel variatie, gezonde en energierijke snacks met een terugkerende basis is de juiste start. Maar… houd je ook aan deze gezonde structuur en schema. Verhoog het aantal calorieën in verhouding met wat je nu eet trouwens in kleine stapjes. Laat je lichaam wennen aan deze nieuwe levensstijl. Alleen zo kun je dit opbouwen voor de lange termijn.

Deel dit met je vrienden!

Instagram