Oud worden zonder rimpels!

Ik ben 41, gezond en ik ben trots op het feit dat ik ouder word. Mensen die zeggen dat het vervelend vinden om ouder te worden, zeggen daarbij eigenlijk ” laat maar zitten”

Ouder worden is geweldig alleen ik moet toegeven dat de veranderingen in conditie en uiterlijk minder leuk zijn.  Daarom doe ik er alles aan om gezond en fit oud te worden. Ik bewonder vrouwen die op een natuurlijke manier oud durven te worden en de natuur niet helpen. Mijn moeder is zo’n vrouw, zij leerde me dat ik meer ben dan mijn lichaam en zegt altijd Faj je bent geest en hebt een lichaam.

Ondanks deze bewondering help ik de natuur wel een beetje  in deze blog vertel ik meer over de behandelingen en supplementen die ik gebruik om de natuur een beetje te helpen.

Aller eerst geloof ik dat fit en mooi oud worden start bij beweging, gezonde voeding,  veel buiten zijn en het helen van trauma’s. Mijn coach Els van Steijn leerde me dat je door familie opstellingen en heling je er jonger gaat uit zien. Je laat namelijk je zware thema’s los en dat werkt verlichtend. Die verlichting zie ik zeker terug in mijn gezicht en lijf.

Door het loslaten van zware bagage wordt ik letterlijk en figuurlijk lichter. Daarnaast grijpt je minder naar comfort middelen zoals alcohol, drugs en suikers als je je shit aan gaat!

Supplementen

Mensen die mij al langer volgen en/of mijn producten kennen, weten dat ik een fan ben van het supplement MSM met vitamine C  We krijgen hier simpelweg te weinig van binnen vitamine C is belangrijk voor veel processen in ons lichaam, waaronder de aanmaak van collageen. Collageen is een cruciaal eiwit in ons lichaam dat zorgt voor de structuur en stevigheid van onze huid, botten, spieren, pezen en bindweefsel. Het is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam en speelt een belangrijke rol in het behouden van onze jeugdige uitstraling en algehele gezondheid.

Collageen

De productie van collageen in het lichaam is het hoogst tijdens onze jeugd en begint af te nemen naarmate we ouder worden. Rond de leeftijd van 25 jaar begint de afname van collageenproductie, en deze afname versnelt na de leeftijd van 40 jaar. Dit leidt tot verlies van elasticiteit en stevigheid van de huid, wat resulteert in rimpels en een verouderde uitstraling. Bovendien kan het verlies van collageen leiden tot zwakkere botten, gewrichtspijn en verminderde spiermassa.

Om de afname van collageen te vertragen en de algehele gezondheid te bevorderen, is het belangrijk om blootstelling aan de zon te beperken, te stoppen met roken, een uitgebalanceerd dieet te volgen, stress te verminderen en voldoende slaap te krijgen. Door deze factoren aan te pakken, kun je de negatieve effecten van collageenverlies op je huid, botten en gewrichten minimaliseren en een jeugdiger uiterlijk behouden en daarnaast kan onze MSM met vitamine C de aan maak stimuleren.

 

Ik gebruik al jaren MSM met vitamine C (soms even een periode niet en dat merk ik meteen)  mijn haar groeit hierdoor bijvoorbeeld heel snel. Naast MSM neem ik  magnesium en sinds kort neem ik Shatavari voor mijn PMS-klachten.

Natuur arts 

Ik ga regelmatig naar natuurarts Jan de Vries in Den Ilp. Jan de Vries werkt met bio-resonantie. Een van de principes van bio-resonantie is dat het de tegenovergestelde trilling frequentie van de trilling van virussen, bacteriën en parasieten gebruikt om ze te bestrijden. Het idee is dat  eerst wordt gemeten of je belast bent met een virus, bacterie en of parasiet en daarna  de tegenovergestelde  trillingsfrequentie van de desbetreffende parasieten of bacteriën in te zetten, om deze schadelijke organismen uit te roeien. Levende organisme willen overleven en zullen muteren hierdoor heb je meerdere behandelingen nodig. Je kan ook zware metalen meten, die zijn in één behandeling weg omdat deze niet leven en dus ook niet muteren.

Ik werk  bij Jan aan mijn candida en heb op dit moment een bacterie in mijn darmen. In het verleden heb ik er ook mijn lekkende siliconen  ge neutraliseert. Ik ervaar zelf veel baat bij Jan en sinds dit jaar krijgt mijn personeel ook 3 behandelingen per jaar om ziekte te voorkomen.

Hormonen en Training

Naast  mijn PMS  klachten heb ik ook te maken met oestrogeen dominantie. Hierdoor sla ik meer vet op mijn onderlichaam op, dan op mijn bovenlichaam en heb ik meer last van cellulite. De afgelopen weken heb ik, samen met mijn liefde Patrick , veel gegeten en zijn we vooral veel uit eten geweest, daar kwam geregeld alcohol bij kijken. Dit heeft die vet opslag niet geholpen.

Ik had het doel om 100 dagen te stoppen met alcohol maar heb het slechts 40 dagen volgehouden. Hierdoor is de cellulite meer  zichtbaar en ben ik ook wat aangekomen. Omdat de zomer eraan komt en ik een shoot heb staan ter promotie van mijn MKBM bikini lijn, heb ik besloten om me te laten begeleiden door  personal trainer Jasper Schmitz en hormooncoach Maria Helena zodat ik in Juli weer back in shape ben. Ik wil benadrukken dat ik niet minder gelukkig ben nu. Ik voel me on top of the world maar heb ook wel weer heel veel zin om heel fit te zijn en te kijken hoe sterk ik kan worden na mijn herstel van de nieuwe kruisband operatie.

Patrick wil meedoen en daar ben ik blij mee, anders wordt het wel een hele uitdaging om lekkere dingen te weerstaan. We zijn afgelopen week begonnen en ik zal de aankomende tijd meer delen over dit traject.

Bloed onderzoek

Om een  nulmeting te hebben voor mijn fit-traject besloot ik mijn bloed te testen via de EMB-test. Ik had dit ruim 4 jaar geleden ook al een keer gedaan, toen kwam eruit dat ik niet goed tegen  gluten, suiker, zuivel, soya  elektriciteitsmog kon en een tekort aan magnesium, D en GABA had.

Dit keer was de uitslag van de test  beter, ik kan inmiddels ook  beter tegen gluten, maar ga nog steeds niet goed op suiker en zuivel. Verder  kwam er uit dat ik stress had, wat overeenkomt met mijn huidige werkdruk en uitdagingen op het gebied van mijn bedrijf. Het mooie van de EMD-test is dat hij verder kijkt dan alleen vitamine- en mineralen tekorten. Hij kijkt naar een totaalbeeld. Het was leuk om te zien dat er geen parasieten waren, maar wel een darmbacterie die ook bij Jan de Vries uit was gekomen.

Ik deed de EMD-test bij Willem Trip  het was fijn dat hij me duidelijk uitlegde waar mijn tekorten vandaan kwamen en hoe ik deze het beste kon oplossen. Het lag vooral aan mijn voeding/ hoge suikerinname. Wat ik ook leuk vond om te zien, is dat mijn elektrosmog belasting met de helft was verminderd ten opzichte van de vorige keer. Ik liet na die vorige uitslag een meting in huis doen en heb van alles  laten aanpassen om de elektriciteit smog te verminderen in mijn huis en met name in mijn slaapkamer.Dit heeft effect gehad.  Verder kwam uit de test ook naar voren dat ik  PMS heb.

Willem, schreef me nog wat extra suppletie voor maar v voornamelijk het advies om van de suikers af te blijven. Gelukkig is dat ook het plan van het fit traject.

De komende 12 weken staan in het teken van gezondheid, fit worden en vooral sterk worden. Mijn fysiek doel is om 80 kilo te squatten en 10 keer op te kunnen trekken. Ik begin ook weer met het cuppen van mijn cellulite. Ik merk dat ik minder gemotiveerd ben dat te doen als ik niet gezond eet. Ik moet toch toegeven dat het ook bij mij vaak alles of niets is.

LEES HIER MEER OVER DE VOORDELEN VAN CUPPEN

Willem Trip wees me er op als je libido weer teruggaat naar die van toen je 25 was, je weet dat je gezond bent. Dat is ook best een leuk doel. :-))

Cosmetische behandelingen

Ik heb in de loop der jaren verschillende cosmetische behandelingen uitgeprobeerd en ben tot de conclusie gekomen dat ik me gezicht niet ga vol spuiten met fillers maar mezelf ook niet wil laten verouderen op een geheel natuurlijke manier. Ik ben gaan onderzoeken wat je naast suppletie om collageen aan te maken nog meer kan doen om de aanmaak te stimuleren en kwam ongeveer 2.5  jaar geleden uit bij de Ulthera laser, ik probeerde deze behandeling uit  op mijn kaaklijn met een fantastisch resultaat.

De afgelopen tijd zag ik het resultaat afnemen en probeerde ik  eerst de goedkopere variant, namelijk de HIFU. Dit had helaas een veel minder resultaat en daarom heb ik vier weken geleden weer een Ulthera-behandeling op mijn kaaklijn gedaan. Het resultaat zal de komende 8 weken zichtbaar worden. Na de behandeling kan je een toename van 4% collageen verwachten. Je verliest 1% per jaar, dus door het elke 2 jaar te doen haal je tijd in. Binnenkort een uitgebreide blog over dit onderwerp.

Naast MSM neem ik sinds ongeveer 12 weken ook NMN in. Dit geeft mij vooral lichamelijk voordelen op het gebied van energie en uithouding. Nadat dit wonder middel bij Jinek is besproken kwam er een run op het supplement. Ik schreef daar eerder DEZE blog over en zal er in een volgende blog nog wat dieper op in gaan.