fbpx

Gezond Afvallen

//Gezond Afvallen
Gezond Afvallen

Project Description

Zoals jullie weten, heb ik mezelf al enige tijd een “gezonde” levensstijl aangemeten. Naja wat is “gezond” kan je je dan afvragen. Vaak wordt gezond eten ook nog eens verward met het zogenaamde “clean” eten of te wel fitness food. Je kan bijvoorbeeld een avocado eten die vol zit met goede vette en mineralen etc. maar als je hem helemaal op eet ben je wel 350 calorieën verder en past dat vaak niet in een dieet van iemand die wil afvallen.

Wat ik de afgelopen drie jaar heb geleerd is dat je iets moet vinden wat bij jou past en wat je ten aller tijden goed vol kan houden. Ik hou dus ook niet zo erg van het woord dieet. Het moet niet iets tijdelijks zijn maar iets blijvend. Het is niet vol te houden als je jezelf geheel ontzegt van alles wat je lekker vindt. Ik zelf ben nog niet op mijn uiteindelijke streven (strakke benen) maar maak wel stapjes richting dit doel. Ik ben rond om een shoot wel iets strikter in een periode van ongeveer twee weken.

Ik heb mezelf een levensstijl aangemeten waarin ik nog wel geniet van wodka en chocolade, maar over het algemeen nooit boven mijn calorieënbehoefte uitkom. Dit is te danken aan het toepassen van IF. Ik realiseer me wel dat als ik echt die kurkdroge benen wil ik iets langer strikt moet zijn dan twee weken. Vaak is dat het aller moeilijkste om te behalen. Je moet de eerste keer altijd even heel diep gaan, maar daarna kost het minder moeite om er te blijven. Dit ervaar ik zelf op dit moment met mijn bovenlichaam die is nu precies zo als ik hem wil. Mijn triceps zouden eventueel wel wat groter mogen maar het is geen must. Ik merk dat dit nu gewoon zo blijft ook al drink ik wat wijntjes of eet ik wel eens fout. Het duurt echter wel langer om mijn doelen voor mijn benen te behalen als ik deze drankjes en chocolaatjes blijf eten.
Fajah Lourens, MKBM, My Killer Body Motivation
Wat belangrijk is als je begint aan je proces is dat je jezelf goed kent. Je kan jezelf wel een geweldig dieet en sportplan aanmeten maar als je je er vervolgens niet aan houdt, omdat het te hoog gegrepen is, werkt het toch niet. Je hebt allemaal verschillende wegen naar Rome maar één ding weet ik uit eigen ervaring, alles wat extreem is, werkt uiteindelijk niet.

  • Te snel willen gaan en jezelf een 500 calorieën dieet aanmeten is ongezond en je zal merken dat je uiteindelijk weer heel snel aankomt.
  • Afslanken door middel van fat burners is vaak ook tijdelijk en heel ongezond. Als het al effect heeft, zijn de bijwerkingen vaak: hartritmestoornissen, een droge mond en geen eetlust hebben. Allemaal ongezonde bijwerkingen. Je bent misschien even happy met die paar kilo eraf, maar als je weer normaal gaat eten zitten ze er zo weer aan en de volgende keer dat je de pillen neemt werken ze al minder goed omdat je lichaam er al aan gewend is.

Ik praat hier puur uit eigen ervaring. Ik heb voordat ik aan deze journey begon namelijk alles wat je je maar kan bedenken uitgeprobeerd. Ik wil jullie daarom graag behoeden. Je kan niet extreem streng voor jezelf zijn naar bijvoorbeeld je huwelijk toe. Waarom niet? Omdat je daarna dan vaak weer extreem de andere kant op schiet. Je hebt jezelf zolang alles ontnomen dat je begint aan een inhaalslag.

  • Wat vaak ook tegen werkt, is het zeggen dat je iets niet mag eten. Verander de gedachte “Ik mag dit niet eten.” in “Ik mag dit wel alleen kies ik ervoor om dit nu even niet te eten!”.
  • Plan voor jezelf de momenten dat je wel mag snoepen in je agenda gebaseerd op je sociale afspraken. Ga buiten deze afspraken niet ergens naar toe waar je makkelijker verleid kan worden.
  • Voel je niet schuldig als je de mist in bent gegaan maar denk vooral ook niet dat het nu allemaal niks meer uitmaakt. Waardoor je vervolgens een reep chocola naar achter werkt, want het maakt namelijk wel uit!
  • Vul alles wat je eet in op de FatSecret app (binnenkort in de MKBM app) zo kan je goed bijhouden wat je eet en vooral wat je nog kan eten.
  • Stel een doel. Dit kan je het beste versterken door een foto uit te zoeken van iemand die voor jou het perfecte lijf heeft en plak die op de koelkast.
  • Maak elke twee weken progressie foto’s en zet ze naast elkaar. Vaak zie je kleine veranderingen zelf niet en raak je gedemotiveerd. Als je ziet dat het werkt, houd je het beter vol.
  • Geniet van de momenten dat je jezelf lekker verwend met iets wat je heel lekker vindt.
  • Stop niet onbewust steeds wat in je mond, word je bewust van wat je eet.

Geloof in jezelf en ga ervoor. Het is niet erg als je even een terugval hebt. Geloof ook niet in commerciële praatjes van afslankproducten. Ik heb alles geprobeerd: HCG kuren, cellulitisbehandelingen, broekjes en zelfs illegale middelen zoals het HGH hormoon. Dit laatste is een trend onder de Amerikaanse beroemdheden. Het hormoon moest er voor zorgen dat je er gezonder, mooier en slanker uit zou gaan zien. Je haar zou sneller gaan groeien en je spieren zouden harder worden. Volgens geruchten gebruikt Madonna dit product ook. Ik heb het zeven jaar gelden gebruikt en dacht lekker makkelijk af te vallen. Ook dit hielp niet het enige wat ik ervan heb overgehouden is een snor en dit is geen grap.

Het enige wat echt helpt, is trainen en je voeding aanpassen. Vindt uit wat je caloriebehoefte is, maak een eetschema en begin met trainen. Ik ben begonnen met de online- trainingen omdat ik zelf een paar jaar gelden ook doelloos door de sportschool liep. “Hoeveel herhalingen moet ik nou doen? Hoeveel beenoefeningen? Welk gewicht moet ik nemen?”. Ik wilde iets maken wat voor de beginnende sporter een rode draad is en betaalbaar is. Mijn online-trainingen kunnen voor jou het begin zijn van jouw killerbody maar je moet het wel zelf doen. Ik verkoop geen wonderpil. Je moet zelf naar de sportschool gaan en het gaan doen!

Wil je ook een fit en gezond lichaam maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Word dan nu lid van mijn online-trainingen. Elke maand komen er nieuwe trainingen online die je makkelijk kan volgen voor maar 6 euro per maand. Klik hier om lid te worden.