fbpx

Monolaurine, een killer voor virussen, bacteriën en schimmels

//Monolaurine, een killer voor virussen, bacteriën en schimmels
Monolaurine, een killer voor virussen, bacteriën en schimmels

Project Description

Een nieuw product in de MKBM shop en een nieuw supplement waar ik graag in deze blog meer over wil schrijven en delen met jullie. Monolaurine is een supplement dat vanaf nu in onze shop te verkrijgen is.

In de afgelopen dagen en weken is iedereen ontzettend bewust van wat we eten en waar we onze voeding mee kunnen aanvullen. Een voorbeeld daarvan is natuurlijk de Vitamine C om onze weerstand te boosten. Dat betekent ook dat er een grote vraag op de markt is naar deze producten en daarmee ook schaarste. Ik doe graag onderzoek naar alternatieven en die heb ik gevonden! Volledig onderbouwd door wetenschappelijke onderzoeken en resultaten! Als aanvulling heb ik ook geschreven over de ingrediënten van onze MKBM Slimming Powder en de boost die de MKBM Slimming Powder geeft aan onze weerstand.

LEES OOK

MKBM Slimming Powder naast energie ook weerstand booster! 

Wat is Monolaurine?

Monolaurine bestaat o.a. uit laurinezuur. Laurinezuur is een vetzuur wat zich van nature bevindt in kokosolie en moedermelk! Dat het in moedermelk van nature al voorkomt zegt al veel! Het heeft ontzettend veel positieve eigenschappen voor onze gezondheid.

Deze blog gaat specifiek over de eigenschappen die monolaurine heeft voor onze weerstand en immuunsysteem. Als eerste kijken we naar kokosolie waar veel monolaurine in voor komt. In een normale hoeveelheid kokosolie vind je ongeveer 50% van het laurinezuur dat we dagelijks nodig hebben. Dan zou je denken: dat is mooi, dan neem ik kokosolie in een dubbele dosis. Helaas is dit niet aan te raden en ook niet gezond omdat ons spijsverteringsstelsel dit niet kan verwerken. Wanneer je dagelijks de aanbevolen hoeveelheid laurinezuur tot je wil nemen, zul je dit in een andere vorm moeten doen. Innemen in een capsule is daarom de meeste effectieve en gezonde optie, omdat de vetzuren zijn gescheiden van de kokosolie.

Hoe werkt het nu precies?

Een van de grootste helende eigenschappen van laurinezuur voor ons lichaam is dat het in de darmen wordt verwerkt tot monolaurine en daarbij een krachtige vorm aanneemt en een vergelijkbare werking van antibiotica wordt. Deze werking zoals die van antibiotica zorgt ervoor dat virussen, schimmels, ziekmakende bacteriën en zelfs sommige parasieten wordt aangevallen en daardoor vernietigd.

Er is al ruim 20 jaar onderzoek gedaan naar de werking van monolaurine. Het is ook wel beter bekend als glycerol monolauraat. Wetenschappelijk onderzoek toont aan het zuur de ongewenste groei en overgroei van specifieke micro-organismen tegengaat. En daarnaast werkt het ondersteunend bij de opbouw van een gezonde darmflora. In eerdere blogs heb ik al geschreven dat ongeveer 80% van je weerstand wordt opgebouwd in de darmen.

En nu heel gemakkelijk uitgelegd?

Monolaurine is in staat om de buitenkant van bepaalde virussen en bacteriën oplosbaar te maken. Daardoor worden de cellen heel kwetsbaar en geeft het lichaam de kans om deze cellen ofwel micro-organismen op te ruimen en te vernietigen. Een tweede bestanddeel van de monolaurine is inosine. Inosine zorgt voor een verhoogde afgifte van energie in de spieren. Daarnaast zorgt het ervoor dat er een betere opname mogelijk is van het laurinezuur in ons lichaam.

Conclusie is dat monolaurine twee belangrijke onderdelen biedt die goed zijn voor onze weerstand en ons immuunsysteem. De eerste is dat het in de darmen wordt opgenomen en zodanig verwerkt wordt dat het de werking van een antibiotica heeft. Virussen, bacteriën, schimmels en sommige parasieten worden aangetast en sterven uit. Daarnaast ondersteunt het bij de opbouw van een gezonde darmflora en heeft daarmee direct invloed heeft op onze weerstand.

Je kunt vanaf nu de Monolaurine in capsulevorm bestellen in de MKBM shop. Voor meer informatie klik hier!

https://www.nutrikennis.nl/laurinezuur/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Laurinezuur

https://www.robkalmeijer.nl/voedingsmiddelen/vetten/cocosolie/index.html

https://www.optimalegezondheid.com/lauricidin-monolaurine-en-herpes/

https://edepot.wur.nl/296351

https://en.wikipedia.org/wiki/Inosine

https://nl.wikipedia.org/wiki/Natriuminosinaat

https://en.wiktionary.org/wiki/monoester

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ester_(scheikunde)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Glyceride